Hoe jouw overtuigingen je tijdens sales kunnen dwarsbomen…

KIJK NIET ZO BETEUTERD
Dat zei ik tegen de verkoper die mij van de andere kant van de balie heel schuldig stond aan te kijken…Ja zei hij maar ik heb er zo’n moeite mee als het bedrag boven de 100 euro uitkomt…

Eerder zei hij al heb je ook gezien wat die wierook kost? Ja dat wist ik, ik weet dat mijn lievelingswierook 14,00 kost. Maar ik weet ook dat hij superlekker ruikt ( lees niet weeïg zoals de meeste) heel lang blijft hangen en dat ik daar blij van wordt.

Oké weer terug naar de verkoper een man van ongeveer 40 jaar die samen met zijn vrouw een spirituele winkel runt in het noorden van ons land.Hij voelde zich schuldig, schuldig omdat ik 138,00 moest afrekenen.

Weet je wat er toen bij mij gebeurde?

Ik begon mij ook een beetje schuldig te voelen… Ik dacht ja het is ook best veel geld.. Heb ik alles wel nodig?
Zou ik het met de helft ook niet redden? Wat onzin was want ik was enorm blij met mijn uitgekozen boeken, wierook en kaartendeck.
Zeker die boeken ben gek op lezen en boeken zijn voor mij het nieuwe goud… Maar dat terzijde.

Doordat hij niet achter zijn producten stond en het prijskaartje wat eraan hing ging ik dus twijfelen.
Nu stond ik in een winkel waar ik ruim 30 minuten was en had ik echt geen zin om alles weer terug te leggen.
Mijn stijl van shoppen is pakken wat ik nodig heb, direct beslissen en hop weer door naar een terrasje ?

Ik stapte dus snel over mijn twijfel heen.

Maar wat nou als het een coach, therapeut of weet ik veel wat was waar ik een dienst wilde afnemen?
Waarin ik enorm geïnteresseerd in was…

Ik zou niet instappen, want als jij twijfelt ga ik dat ook doen. Ik koop bij mensen die kracht uitstralen en 100% achter hun dienst staan. Als jij hetgeen wat je vraagt niet kan ontvangen dan sluit je geen goede deals. Of je trekt klanten aan die ook steeds twijfelen. Waar je heel veel aan moet trekken, die je steeds moet overtuigen waar altijd wel iets speelt.

Herken jij dit?
Dat kan misschien pijnlijk zijn, trust me i have been there.

Maar dit inzicht is juist een kans. Waar jouw twijfel of schuldgevoel ook vandaan komt, ga het onderzoeken.

Trek die angel eruit.
Zorg dat je genoeg eigenwaarde hebt en waardering voor je dienst. Zonder dat zal je hem niet goed kunnen verkopen en trek je de mensen aan waar je eigenlijk niet mee wilt werken. Het is jouw bedrijf wees er trots op, ga dat gevoel claimen.

Liefs Kelly

Lees ook eens…

Overprikkeling is geniaal

Overprikkeling is geniaal

De laatste tijd was ik vaker en sneller overprikkeld. Harde muziek, drukke plekken, social media of veel dingen tegelijkertijd ik trok het niet. Er ontstond kortsluiting. Ik weet al heel lang dat ik dit heb maar soms neemt het toe. Toch weiger ik om mezelf...