Deze universele wet zegt dat er niks buiten onszelf is. Alles speelt zich in ons af en de buitenwereld is daar een reflectie van. Oftewel jouw visie op wat wel/niet mogelijk is, vertaald zich naar de resultaten die jij behaalt. Jouw resultaten en de positie waar je nu staat, is een direct resultaat van de manier waarop je denkt, doet en van wat jij (onbewust) verwacht wat mogelijk is.

Als jij dus anders zou gaan denken zou je ook direct andere resultaten krijgen, supersimpel. Maar nu komt het lastige: jouw brein gaat waarschijnlijk nu al een beetje steigeren. ‘Dat is toch veel te makkelijk? Hoe dan? Ik kan toch niet de hele dag een beetje gaan denken dat alles mogelijk is?’

Snap ik hoor, want dit is een complete mindfuck op zich. Maar er schuilt ook een keiharde waarheid in. Want je kan niks worden wat je nu al niet bent en tegelijkertijd is alles er al wat je nodig hebt. Je hebt alles al in je, alleen zijn onze acties en gedachtes daar vaak niet mee in lijn. Dit komt doordat onze persoonlijke overtuigingen, angsten en gedachtes die lijn vertroebelen. Kort samengevat: alles zit al in je en alles is mogelijk, alleen je gedachtes, acties en overtuigingen bepalen of dat kan worden gemanifesteerd. Voor mij is het dus mijn grootste prioriteit om die lijn schoon te houden. Dat zit verworven in mijn dagelijkse ritme en manier van leven, ik noem het “the art of succesvol living”.

De verwachting die we vaak hebben is dat we iemand worden als we groots succes hebben behaald of als we financieel vrij zijn. De overtuiging is er dat we dan minder last hebben van angsten of minder struggles hebben. Het tegendeel is waar, het werkt precies andersom.

Wim Belt (miljardair, quantumfysicus, investeerder en ondernemer) besteed 50% van zijn tijd aan persoonlijke ontwikkeling. Hij zegt dat er niks buiten hem is. Hij maakt zich ook niet druk om wat er buiten hem om gebeurt. Hij focust zich op zichzelf. Zo zorgt hij ervoor dat hij de persoon is die hij moet zijn om datgene te laten ontstaan wat hij wil dat er gebeurt. Simpelweg omdat er niks buiten ons is. Alles wat we willen bereiken, bereiken we eerst in onszelf.

Zonder continue persoonlijke ontwikkeling en bewustzijn bestaat er ruimte om weer terug te vallen in die collectieve angsten. Je houdt de lijn niet meer schoon en dus ontstaat er vervuiling. Dit reflecteert zich direct terug in je business.

Ik zie ondernemen vanuit 3 standpunten; mind, spirit en business. Ik zie ze als 3 losse componenten, maar tegelijkertijd is het ook een rekensom. Als je mind + spirit optelt krijg je business. Je business is altijd een reflectie van mind en spirit.

Spirit zie ik als de persoon die wij in essentie zijn. De potentie, talenten, wijsheid en skills die we van nature bezitten. Oftewel wie zijn zonder programmeringen, conditioneringen en overtuigingen. Het is de meest puurste versie van jezelf. De versie die onbevreesd is en precies weet wat te doen, altijd en overal.

De mind zie ik als een programma, wat wel of niet met die spirit mee beweegt. Spirit is als het ware een inwoner van de mind. Want alles wat je uit je spirit haalt moet door het filter van de mind heen komen. Die mind heeft dus een hele belangrijke rol in het geheel. Die bepaalt voor een groot deel of de ingevingen die uit je intuïtie komen überhaupt wel aankomen. Spirit geeft ook kracht af. Het is enorm krachtig maar wederom afhankelijk van de gesteldheid van de mind.

Business zie ik als een verlengstuk van mezelf. Maar ik zie het ook als een katalysator voor succes. Het is eigenlijk niks meer dan een grote bundel energie met daarin mijn teachings die zich over mensen verspreid. MIjn gedachtegoed bereikt anderen en brengt iets teweeg. Net als het veld van potentie heeft business continue de potentie zich uit te breiden en te groeien. Maar of dat gebeurd heeft alles te maken met mind & spirit.

Heb je weleens echt naar je business gekeken? Wat het doet? Wat het teweeg brengt? Hoe het zich steeds ontwikkeld?

 

“Je kunt niks worden wat je niet bent.”

 

De allergrootste sleutel tot GROOTS succes is het optimaliseren van je mind, je gedachtes en acties. Het is de enige manier om al die power, potentie en wijsheid in jou naar buiten te laten komen. Het opent als het ware de weg.

Iets wat ook een enorm groot effect heeft in onze business is eigenwaarde. Onze eigenwaarde speelt de hoofdrol in hele belangrijke zaken. Het bepaalt hoeveel we voor onze diensten vragen. Heel veel ondernemers werken onder een laag tarief omdat ze niet meer durven vragen, ze zien hun eigen waarde niet. Ze vragen zich af wie hun zijn om dat te vragen. Dus ruilen ze hun tijd in voor geld i.p.v. hun waarde in te ruilen voor geld. Dat is een heel groot verschil.

Eigenwaarde speelt de hoofdrol in salesgesprekken. Het bepaald in hoeverre jij in staat bent iemand te helpen om te kiezen voor een resultaat of zelfs een transformatie. Als jij volledig achter je dienst of product staat verkoop je het als het ware vanzelf en kun je iemands bezwaren ook makkelijk omzetten in motieven om juist wél te kiezen voor het resultaat of de transformatie.

Maar eigenwaarde speelt ook een belangrijke rol in het doen van onze eigen investeringen. Mensen durven vaak niet te investeren omdat ze bang zijn dat ze zelf de investering niet waar kunnen maken. Ze zijn bang dat ze te weining tijd hebben of er moet eerst dit of dat gebeuren. Vaak is er eerst een hele lijst aan prestaties en taken die moet worden afgevinkt voordat de investering gemaakt kan worden. In de tussentijd strugglen ze liever door dan dat ze investeren in zichzelf. Terwijl in het moment van nu altijd de mogelijkheid ligt om te investeren. Als je het echt wilt kan het altijd.

Mensen die succesvol zijn, investeren in zichzelf en zien de investering als de eerste stap in de groei. In plaats van eerst willen groeien en dan pas investeren.

Eigenwaarde en de hoeveelheid daarvan zie je ook terug in content.

Durf je je uit te spreken?
Durf je ergens voor te gaan staan?
Durf je achter je eigen mening te gaan staan?
Of hou je je liever in uit angst voor kritiek of afwijzing?

Het heeft allemaal weer te maken met hoeveel waarde jij je zelf toe bedeeld. Hoe meer jij je eigenwaarde omarmt, voelt, ziet en er bewust van wordt, hoe succesvoller je wordt.

Als je dit nu leest, kan ik je alvast vertellen dat je zoveel meer waard bent dan dat je conditioneringen je laten geloven. Al heb je op dit front al zoveel overwonnen, er zit nog zoveel meer in jou. Als ik een rotdag heb dan lees ik de testimonials van mijn klanten of ik ga oude mails lezen. Dan kom ik weer terug bij mijn waarde en dat voelt goed.

Hoe heb je dat gedaan dan?

Toen ik net een jaar mijn bedrijf had werd ik geintervieuwd en er werd mij gevraagd hoe ik het voor elkaar had gekregen om in 1 jaar tijd een winstgevend bedrijf op te bouwen. Ik stond met mijn mond vol tanden, ik had er nog nooit over nagedacht ik deed het gewoon. Toen ik begon met ondernemen had ik niks, we waren net verhuisd en al ons spaargeld zat erin. Ik kom niet uit een ondernemersgezin en was op het gebied van ondernemen erg bleu. Maar ik wilde het liever dan wat dan ook. Ik ging er vol gas voor, met volle angst vooruit. Pas vanaf dat moment dat mij die vraag is gesteld, ben ik gaan inzien dat wat ik deed heel waardevol was. Je talenten voelen aan als iets gewoon, iets wat je gewoon doet. Maar er schuilt zoveel waarde in de dingen die je easy peasy af gaan. Maar omdat het zo makkelijk voor ons is wuiven we het snel opzij terwijl juist dat hetgene is wat wij de wereld te bieden hebben.

Ook interessant

De universele wet van het afstand nemen in je bedrijf

De universele wet van het afstand nemen in je bedrijf

In afstand nemen ligt de wijsheid van de onzekerheid besloten…. Door de wijsheid van de onzekerheid raken we vrij van ons verleden, van het bekende, van de gevangenis van de conditionering. En in onze bereidheid in het onbekende, het veld van alle mogelijkheden, te...

De universele wet van het geven in je bedrijf

Deze wet wordt ook wel de wet van het geven en ontvangen genoemd. Waar het in de basis om draait is gebalanceerde circulatie. Als we kijken naar de natuurwetten wordt dit ook wel de wet van het middelpunt genoemd. Alles draait van zijn middelpunt af of het draait...

De universele wet van dharma in je bedrijf

Deze wet zegt, dat wanneer we in Dharma zijn, we precies doen wat we zouden moeten doen en daarmee onbegrensde overvloed voor onszelf en voor anderen kunnen creëren.  Als alles perfect was zou je nooit kunnen leren en nooit kunnen groeien. Ik geloof dat we hier om 2...