Deze wet zegt, dat wanneer we in Dharma zijn, we precies doen wat we zouden moeten doen en daarmee onbegrensde overvloed voor onszelf en voor anderen kunnen creëren. 

Als alles perfect was zou je nooit kunnen leren en nooit kunnen groeien. Ik geloof dat we hier om 2 redenen zijn. Ten eerste om ervaringen op te doen en om een bepaald doel te vervullen. Ten tweede om anderen te helpen ervaringen op te doen en hun doel te vervullen.  Zo helpen we elkaar in het leerproces en dat kan op allerlei manieren. 

We hebben bepaalde lessen nodig om ons doel te vervullen of om een doel te bereiken. Die lessen geven ons kracht en inzicht. Iedereen kan dan ook onze leraar zijn en in ieder moment ligt een les en kans verscholen. We zijn altijd de leraar en de leerling tegelijkertijd. Jouw leven geeft kleur aan andermans leven en andersom. Zo zijn we allemaal met elkaar verbonden en zo zijn we elkaar allemaal van dienst. 

Alles wat je hebt doorstaan, alle uitdagingen en alle obstakels, het zijn je lessen. Ze zijn bedoeld om je iets te leren en niet om je te laten lijden. Ze zijn bedoeld om je kracht naar voren te laten komen zodat je dat later weer kunt gebruiken uit verlangen i.p.v. noodzaak.

We hebben zoveel kracht in ons, zoveel vermogen om grootste dingen te doen, maar we gebruiken het zo weinig. Er lekt zoveel weg aan onbelangrijke dingen en angsten. Wat nou als je al je kracht zou gebruiken om datgene waar je naar verlangt waar te maken, wat zou er dan gebeuren?

We hebben zoveel in ons mars, vrouwen tillen een auto op als hun kind eronder ligt. Onmogelijk, wordt er gezegd, maar het gebeurt toch. We hebben onbewust met onze mind een limiet neer gelegd op de dingen waartoe we in staat zijn. Uit angst voor pijnlijke situaties of teleurstellingen. Ik heb juist geleerd dat het limiet bullshit is, die leggen we alleen zelf neer. Wat nou als jouw limiet slechts het begin is van je mogelijkheden? Wat nou als er misschien helemaal geen limiet is aan jou kunnen? Heb je daar al eens over nagedacht?

Terug naar Dharma, want hoe pas je deze wet nou toe om nog succesvoller te worden? Deze wet kent eigenlijk 3 componenten en heeft veel raakvlakken met de universele wet van liefde. Uiteindelijk komen alle natuurwetten, universele wetten en spirituele wetten op hetzelfde neer.

De wet van Dharma zegt dat er altijd een behoefte is aan jouw talent. Jij kan iets wat niemand anders kan. Je hebt iets unieks en daar is altijd een unieke behoefte voor. Hier ligt een hele grote kans voor ons ondernemers. Want wat we aanbieden is vaak niet zo uniek, vaak bieden we iets aan waarvan we denken dat het zal aanslaan en wat veel lijkt op wat de rest aanbiedt. Zoals bijvoorbeeld trajecten of korte cursussen. Het is niet uniek. De manier waarop je het doet waarschijnlijk wel maar dat ziet de buitenwereld vaak niet.

Als we de wet van Dharma willen inzetten om te winnen dan mogen we veel meer onze eigen unieke manier van doen naar buiten brengen. Dit kunnen we doen volgens de volgende 3 componenten.

Het eerste component is dat elk van ons hier is om zijn ware ik te ontdekken. We zijn hierin de leerling. Als je echt wilt weten wie je bent en waarom je hier bent, kun je alleen maar terugkijken naar de lessen die je moest leren gedurende je leven. Dat is de rode draad. Dus bedenk je eens welke situaties je wat hebben geleerd en waarom. Vervolgens geld dit niet alleen voor jou, maar ook voor de rest van de wereld. We zijn ook de leraar die hier anderen mee helpen. We helpen anderen hun ware ik te ontdekken. Dat is het meest waardevolle wat je kan bieden want daardoor groeit iemand.

In mijn geval help ik mensen onder andere om te ontdekken wie ze echt zijn, zonder alle conditioneringen, zodat ze echt voluit kunnen gaan groeien met hun business. Aan het eind van de dag kom je net zo ver als je conditioneringen, als jij groeit dan groeit je business keihard mee.

Het tweede component is dat je gebruik maakt van al je unieke talenten. Talenten die je gebruikt leveren onwijs veel plezier op, je verliest het gevoel van tijd en het gaat je moeiteloos en natuurlijk af. Het is geen vaardigheid maar iets wat altijd al in je zat en wat je per ongeluk ontdekte, waarschijnlijk ben je je er heel lang niet bewust van geweest.

Ik wil je uitnodigen om al je talenten te omarmen en te gebruiken in je dienst. Hiermee maak je het uniek en bouw je het zo op dat het je moeiteloos afgaat en heel veel energie geeft. Ontwikkel je eigen methode, ga ergens voor staan en breng het naar buiten in een unieke boodschap die helemaal jou is. Bied iets aan wat een volledige beleving is, wat op veel meer fronten impact zal maken.

Het derde component van de wet van Dharma is het dienen van de mensheid. Vraag je af hoe je mensen kunt helpen waarmee je in contact komt, klant of geen klant. Als jij het vermogen je unieke talent te gebruiken combineert met hoe je de mensheid kan dienen dan ben je volledig in Dharma. En wanneer je volledig in Dharma bent is succes onvermijdelijk.

Het begint altijd vanbinnen. Het begint bij jou, bij wat jij de wereld mee wilt geven. Op een manier die jouw plezier, energie en zingeving brengt. Want pas als je dat ervaart kun je anderen het beste dienen.

Daarnaast is het ook belangrijk dat je op een manier werkt die jouw manier van leven ondersteunt. Anders lekt er teveel energie weg waardoor je niet goed kan dienen en je het succes vertraagt. Pas als jij jezelf goed kan dienen, dan pas kan je anderen ook goed dienen.

Het gevolg van de wet van Dharma is overvloed. Deze wet zegt letterlijk dat als je de 3 componenten volgt, er overvloed ontstaat. Overvloed is altijd een effect en nooit een doel op zich. Daarmee zeg ik niet dat we geen overvloed mogen wensen. Integendeel zelfs want ik vind dat het ons geboorterecht is. Er is geen enkele reden te bedenken waarom jij geen overvloed zou mogen bezitten. Geen enkele reden.

Maar de stroom van overvloed loopt volgens een bepaalde manier. Het gebeurt naar aanleiding van een aantal intenties, gedachtes en acties. Als je dus alleen voor overvloed gaat, sla je een enorm onderdeel over. Hierdoor wordt het enorm lastig om dit te manifesteren.

Geld kan nooit een doel op zich zijn. Als we kijken naar de universele wetten en de spirituele wetten werkt het gewoon niet zo. Geld is altijd een side-effect, een gevolg of gewoon een middel. Zorg dat je iets manifesteert wat jou en de wereld dient, wat impact maakt. Wat je zo onwijs gepassioneerd maakt dat je er je bed voor uit springt in de ochtend. Dan zit je goed.

Als jij ervoor zorgt dat je een open mind hebt, dat je werkt aan je eigen groei en doet wat je moet doen (dus je talenten inzetten om anderen te dienen en anderen in te laten zijn wie ze werkelijk zijn), dan kan er niks misgaan. Dan wordt het zelfs heel lastig om geen succes te hebben.

Geld kan nooit een doel op zich zijn. Als we kijken naar de universele wetten en de spirituele wetten werkt het gewoon niet zo. Geld is altijd een side-effect, een gevolg of gewoon een middel. Zorg dat je iets manifesteert wat jou en de wereld dient, wat impact maakt. Wat je zo onwijs gepassioneerd maakt dat je er je bed voor uit springt in de ochtend. Dan zit je goed.

Als jij ervoor zorgt dat je een open mind hebt, dat je werkt aan je eigen groei en doet wat je moet doen (dus je talenten inzetten om anderen te dienen en anderen in te laten zijn wie ze werkelijk zijn), dan kan er niks misgaan. Dan wordt het zelfs heel lastig om geen succes te hebben.

Van mislukkeling naar inspirator

Na mijn bruiloft stortte ik fysiek en mentaal in. Ik had gefaald, niet omdat ik niet succesvol was in het leven. Maar omdat ik alles had bereikt wat ik wilde en nog steeds niet gelukkig was.

Ik was al jaren aan het overleven. Het enige wat me op de been hield waren mijn ambities en toen die voldaan waren, ging de beerput die ik jaren angstvallig gesloten hield open. Ik schakelde voor het eerst in mijn leven een coach in. Ik heb keihard aan mezelf gewerkt en het lijden was gestopt. Op dat moment wist ik wat ik wilde, ik wilde dit anderen ook geven. Want je hoeft niet te lijden dat was zo’n eyeopener voor mij. Ik had weer een doel en ik startte een opleiding als lifecoach en werd voor het eerst in tijden weer gelukkig. Ik was blij met mezelf en het verleden trok me niet meer omlaag.

Ik voelde me geen mislukkeling meer. In het coachtraject vroeg mijn coach aan mij wie wil je zijn? Ik wilde een inspirator zijn. Ik voelde aan alles dat dit het was, dat dit mijn doel was. Hierdoor kwam er een kracht in me los die ik niet kende. Dat ik in was gestort was niets meer dan een koerscorrectie. Ik was niet op het juiste pad en als je niet op het juiste pad bent dan ga je dat merken. In mijn geval was ik ongelukkig succesvol en droeg ik veel teveel shit mee vanuit het verleden.

Ik ben mezelf zo dankbaar dat ik toen hulp heb gezocht en mijn leven drastisch heb veranderd.

Ook interessant

De universele wet van het afstand nemen in je bedrijf

De universele wet van het afstand nemen in je bedrijf

In afstand nemen ligt de wijsheid van de onzekerheid besloten…. Door de wijsheid van de onzekerheid raken we vrij van ons verleden, van het bekende, van de gevangenis van de conditionering. En in onze bereidheid in het onbekende, het veld van alle mogelijkheden, te...

De universele wet van het geven in je bedrijf

Deze wet wordt ook wel de wet van het geven en ontvangen genoemd. Waar het in de basis om draait is gebalanceerde circulatie. Als we kijken naar de natuurwetten wordt dit ook wel de wet van het middelpunt genoemd. Alles draait van zijn middelpunt af of het draait...

De universele wet van wens en intentie in je bedrijf

Voordat ik verder ga uitleggen hoe je deze wet kunt toepassen in je business, moet ik eerst een aantal basisgegevens aan je uitleggen. Wij zijn de creators van ons leven en ons succes. Dat doen we nu al en dat hebben we altijd al gedaan. Een veel gehoorde kreet in...