Deze wet wordt ook wel de wet van het geven en ontvangen genoemd. Waar het in de basis om draait is gebalanceerde circulatie. Als we kijken naar de natuurwetten wordt dit ook wel de wet van het middelpunt genoemd. Alles draait van zijn middelpunt af of het draait ernaar toe. 

In ons leven vertaalt dit zich er vaak naar dat we dingen doen die ons van onszelf af leiden of juist naar onszelf toe leiden.
 
Alles groet en bloeit onder circulatie, kijk maar naar de seizoenen, de natuur is continue in verandering. Onze business is ook iets wat moet circuleren. Zichtbaarheid is daar een mooi voorbeeld van, als je zichtbaar bent dan circuleert jouw bedrijf als het ware door de tijdlijn van andere heen. Als je niet zichtbaar bent dan houd je het meer bij jezelf. 
 
Zolang je bedrijf circuleert en jij iets geeft aan de wereld kun je ontvangen. Hoe meer je geeft hoe meer je ontvangt. 
 
Kijk maar eens naar de grote spelers bij ondernemers, die geven ontzettend veel. Er wordt heel veel content gemaakt, podcast, e-books, webinars, lives en veel challenges gegeven. Ze geven enorm veel. Doordat ze veel geven kunnen ze ook veel ontvangen. 
 
Stel dat ze alleen 3x per week een aanbod zouden doen, zouden ze dan ook zo succesvol zijn? Ze zorgen voor circulatie en een perfecte balans tussen geven en ontvangen. 

Ze geven enorm veel en faciliteren ook dat ze kunnen ontvangen. De kunst hier is dat we geven zonder verwachtingen, als we geven met verwachtingen is dat ook de energie die erin zit. Denk aan de wet van oorzaak en gevolg. 

Als jij een converterend webinar wilt geven, zorg dan dat je hele ziel erin zit, dat je authentiek bent en dat je positieve gevoelens geeft aan de mensen die kijken. Als je het vanuit die energie doet, kun je ook weer ontvangen.

Aartjan van Erkel zegt hier iets moois over, hij zegt dat wanneer je het gevoel hebt dat je teveel weggeeeft dat je dan pas goed zit. Er zijn natuurlijke meerdere opvattingen over deze manier van delen en geven. Het belangrijkste is dat je iets geeft wat waardevol is, dat hoeft geen informatie te zijn het kan ook een gevoel zijn.

Als jij ervoor kan zorgen dat je mensen inspireert en hun een onwijs goed gevoel geeft (over wat dan ook) dan heb je iets moois te pakken. Geef en zorg ervoor dat je een connectie maakt en een ander in zijn hart kan raken. Dat kan je alleen doen door echt jezelf te zijn dan pas kun je puur geven. We zijn allemaal ontzettend inspirerend iedereen heeft een eigen verhaal, eigen struggles en een manier om daarmee om te gaan. Teach your own lessons. 
 
Durf je podium te pakken en de wereld te geven wat hij nodig heeft. Als je dat doet dan hebben we het niet meer over marketing we hebben het dan over een bijdrage aan de wereld leveren. Die bijdrage komt vanuit je why. Vanuit je persoonlijke beweegredenen.
 
Waarom doe jij wat je doet?
Wat wil jij in de wereld helen?
Waarom wil je dat?

Dit zijn essentiele vragen waarop 1 antwoord lang niet voldoende is. Zorg dat je weet dat wat je why is, je hebt er meerdere overigens 1 zou het nooit kunnen omvatten. 

Ik heb meerdere redenen waarom ik doe wat ik doe.

Ik doe het omdat ik zelf een leven wil leiden waarin ik anderen inspireer en leer om het beste uit zichzelf te halen.

Ik doe het ook omdat ik denk dat we zijn zijn vergeten hoeveel kracht en potentie er in ons zit, ik help mensen om weer naar hun essentie terug te komen. 
 
Ik doe het ook omdat ik vind dat loondienst een onnatuurlijke manier van leven is, in mijn ideale wereld wordt iedereen voor zijn talenten betaald, ik help mijn klanten hiermee.
 
Ik doe het ook omdat ik mensen laten inzien dat ze niet hoeven te lijden, zo is mijn lifecoachpraktijk begonnen. 
 
Maar ik doe het ook puur voor mezelf omdat ik zonder dit enorm veel vervulling en voldoening zou missen.
 
Ik doe het ook omdat ik wil laten zien dat succes voor iedereen mogelijk is, ik wil mensen wakker laten worden en in laten zien dat het niet uitmaakt waar je vandaan komt of  wat je op je bankrekening hebt staan, succes is altijd mogelijk. Daar ben ik zelf het levende bewijs, dat is ook de reden dat ik mijn verhaal met je deel. 
 
Ik doe het omdat ik de wereld wat wil geven en een bijdrage wil leveren aan ons collectieve gevoel van geluk en welzijn. Dat is voor mij belangrijk, het gaat over zingeving.
 

Ook interessant

De universele wet van het afstand nemen in je bedrijf

De universele wet van het afstand nemen in je bedrijf

In afstand nemen ligt de wijsheid van de onzekerheid besloten…. Door de wijsheid van de onzekerheid raken we vrij van ons verleden, van het bekende, van de gevangenis van de conditionering. En in onze bereidheid in het onbekende, het veld van alle mogelijkheden, te...

De universele wet van dharma in je bedrijf

Deze wet zegt, dat wanneer we in Dharma zijn, we precies doen wat we zouden moeten doen en daarmee onbegrensde overvloed voor onszelf en voor anderen kunnen creëren.  Als alles perfect was zou je nooit kunnen leren en nooit kunnen groeien. Ik geloof dat we hier om 2...

De universele wet van wens en intentie in je bedrijf

Voordat ik verder ga uitleggen hoe je deze wet kunt toepassen in je business, moet ik eerst een aantal basisgegevens aan je uitleggen. Wij zijn de creators van ons leven en ons succes. Dat doen we nu al en dat hebben we altijd al gedaan. Een veel gehoorde kreet in...