Alles heeft een oorzaak en een gevolg. Het een kan niet zonder het ander bestaan. Dat betekent ook wederom dat je niks kan worden wat je nu al niet bent. De fundering van wie je nu bent (oorzaak), resulteert in waar je nu staat (gevolg). 

De universele wet, de wet van oorzaak en gevolg, zegt dat alles een gevolg heeft en een oorzaak. Het een bestaat nooit zonder het ander. Jij bent altijd zelf het vertrekpunt. Als er in jouw basis niks verandert en je conditioneringen nog steeds actief zijn, zul je steeds hetzelfde krijgen. Verander je je basis, je manier van denken, en los je je conditioneringen op, dan krijg je direct een ander resultaat. Jij (de oorzaak) verandert en dus ook het resultaat (het gevolg). Alles wat je nu bent daar is je succes het gevolg van. 

We hebben het allemaal in ons. We zouden zoveel meer succesvoller zijn als we gewoon anders zouden gaan denken.

Als we worden geboren ligt bijna ons hele leven al vast. We gaan naar de basisschool, middelbare school, moeten een opleiding kiezen en gaan dan werken voor een baas. Wat de baan ook is, we moeten er blij mee zijn, want we hebben werk. We hebben “zekerheid”. Vervolgens ontmoet je iemand, ga je samenwonen, trouwen en krijg je kinderen. Uiteindelijk wordt je opa of oma en ga je met pensioen. Dat is de gehele route en deze route is wat wij in de volksmond ‘normaal’ noemen. Het zijn de normen van de geconditioneerde minds. Alles wat jij vervolgens doet, wat hiervan afwijkt, daar triggert je mind op. En niet alleen die van jou, ook die van anderen. Want je past plotseling niet meer in het ‘hokje’ en dat brengt verwarring met zich mee..

We zijn geprogrammeerd om op een bepaalde manier te denken en te doen, wat dus ook tot een bepaald gevolg leidt. We hebben geloofsovertuigingen van onder andere onze ouders en de maatschappij in ons die ervoor zorgen dat succes verder weg is dan dat het hoeft te zijn.

Als je nog veel succesvoller wilt worden, zul je moeten loskomen van die manier van denken. Je zal jezelf een nieuwe werkelijkheid aan moeten meten. Leer ervan uit te gaan dat er geen limiet is aan wat je wilt bereiken. Dat je altijd meer kan dan dat je zelf of dat je omgeving denkt. Alles wat revolutionair is, begint met een gedachte én met het idee dat er een nieuwe realiteit mogelijk is. Wees bereid om dat te zien.

 Waar ben ik in godsnaam mee bezig?

Vorig jaar rond juli, lanceerde ik mijn allereerste event. Ik had het nog nooit gedaan en had op dat moment ook geen hulp van een business coach o.i.d. De kaartverkoop liep niet zoals ik wilde en ik was enorm teleurgesteld, ik weet nog heel goed dat ik op een zaterdagochtend wakker werd en dacht: ‘ik heb geen zin om wakker te zijn, ik blijf in bed liggen.’ Op zo’n moment in bed blijven liggen is ook niet echt comfortabel dus ik kwam er toch maar uit voor koffie. 

Al huilend liep ik naar beneden, ik was er zo klaar mee. ‘Ik doe dit nooit meer’, dacht ik. Maar ik wilde ook niet afgaan en het afblazen. Als we naar de wet van oorzaak en gevolg kijken kun je je voorstellen wat het gevolg was van deze manier van denken….

Mijn ego verslagen met een koffiemok

Maar goed, ik ging voor de 2e ronde koffie en liep naar het koffiezetapparaat. Terwijl de koffie liep, keek ik naar mijn mok. Op de mok stond de volgende tekst: follow your dreams. Ik kijk ernaar en ineens komt het binnen. Ik dacht, waar ben ik in godsnaam mee bezig? Ik ben bezig met het vergiftigen van mijn mind, wat ervoor zorgt dat de verkoop uitblijft. Ik besloot toen direct dat ik er klaar mee was, ik besloot op dat moment dat ik er hoe dan ook en wat dan ook een succes van ging maken. Andere gedachtes liet ik niet meer toe. Daar riep ik keihard nee tegen. 

Vanaf dat moment is de kaartverkoop als een speer gegaan en het event was een groots succes, ik draaide mijn grootste lancering ever. Waarom? Omdat ik de persoon was geworden (oorzaak) die voor het succes kon zorgen (gevolg). Als ik dat niet had gedaan, als ik mijn kakelverse conditioneringen niet had opgeruimd, dan had het nooit een succes geworden. Dan had mijn hele onderneming er nu zo anders uit gezien. Alles veranderde bij een enkele gedachte terwijl ik een kop koffie aan het zetten was.

Wat zou er gebeuren als jij groter gaat denken? 

Als je nieuwe manieren vindt om je aanbod te verkopen, om anderen te inspireren of om meer vrijheid in tijd te verwerven? Alles valt en staat met denken. Aan ons de uitnodiging om anders te gaan denken en zo veel succesvoller te worden. Klinkt simpel he?

Een groot bedrijf bouw je door o.a. groot te denken.

Wat voor aanbod zou je maken als je vandaag door een miljonair wordt opgebeld en wordt gevraagd om voor 20.000 een programma te maken waar jij al je talenten en skills in kwijt kan?

Wat zou je doen om een zaal van 500 mensen te vullen? Wat zou je kunnen doen om je omzet te verdrievoudigen?

Zoals je merkt ligt er een groot stuk fantasie in deze vragen. Tegelijkertijd daagt het je uit om creatief te zijn en gebruik te maken van je vindingrijkheid. Daar ligt zoveel kracht in. Groot denken, ik vind het eigenlijk een vorm van kunst. Want daarmee kan je iets geweldigs creëren. Eerst in je mind en daarna manifesteert het zich in je wereld en in je leven.

Ik vroeg je daarnet om over iets na te denken wat nu misschien niet realistisch is, maar wat het wel kan worden als je groots denkt. De meeste tijd besteden we aan risicobeheersing en hopen dat het lukt. Daar is niks mis mee, alleen als het pad van grootsheid naar je lonkt, dan zal groot denken je helpen om daar te komen. Succes is het resultaat van de manier waarop je denkt. Hoe groter je denken (oorzaak) hoe groter je resultaten (gevolg).

Ook interessant

De universele wet van het afstand nemen in je bedrijf

De universele wet van het afstand nemen in je bedrijf

In afstand nemen ligt de wijsheid van de onzekerheid besloten…. Door de wijsheid van de onzekerheid raken we vrij van ons verleden, van het bekende, van de gevangenis van de conditionering. En in onze bereidheid in het onbekende, het veld van alle mogelijkheden, te...

De universele wet van het geven in je bedrijf

Deze wet wordt ook wel de wet van het geven en ontvangen genoemd. Waar het in de basis om draait is gebalanceerde circulatie. Als we kijken naar de natuurwetten wordt dit ook wel de wet van het middelpunt genoemd. Alles draait van zijn middelpunt af of het draait...

De universele wet van dharma in je bedrijf

Deze wet zegt, dat wanneer we in Dharma zijn, we precies doen wat we zouden moeten doen en daarmee onbegrensde overvloed voor onszelf en voor anderen kunnen creëren.  Als alles perfect was zou je nooit kunnen leren en nooit kunnen groeien. Ik geloof dat we hier om 2...