Voordat ik verder ga uitleggen hoe je deze wet kunt toepassen in je business, moet ik eerst een aantal basisgegevens aan je uitleggen. Wij zijn de creators van ons leven en ons succes. Dat doen we nu al en dat hebben we altijd al gedaan. Een veel gehoorde kreet in coachland is “wordt de creator van je eigen leven”. Dat is bullshit! Je bent het namelijk al. Alles wat er nu is, hebben we zelf gecreëerd, want er is niks buiten ons. Alles komt van binnenuit en de buitenwereld is daar slechts een reflectie van

De intentie is de werkelijke kracht achter elke wens. Met een intentie zet je enorm veel in gang en stuur je wat je wilt dat er gebeurd. Maar uiteindelijk bepaalt je aandacht of datgene wat je wilt ook echt uitkomt. 

We zijn veelal geneigd om ons volledig vast te klampen aan onze wensen. We zijn bang dat ze niet uit komen of er is iets in onze situatie waardoor het nodig is dat de wens heel snel uitkomt. Hierdoor beïnvloeden we het natuurlijke manifestatie proces op een negatieve manier waardoor we niet in staat zijn om te manifesteren wat we willen. We manifesteren wel, maar we manifesteren datgene wat onze intenties en gedachtes bevatten. Die zijn vaak zijn die vervuild met gedachtes en intenties die je juist niet helpen.

Als je wilt weten wat je intenties en gedachtes zijn, kijk dan eens naar wat je in de afgelopen weken hebt gemanifesteerd. Dat is een directe reflectie van je gedachtes en intenties die altijd op onbewust en bewust niveau door elkaar lopen.

Als onze wens/manifestatie niet is uitgekomen, zijn we vaak zo teleurgesteld dat we stoppen met het proberen van manifesteren of we manifesteren alleen maar kleine dingen. Terwijl we in principe alles kunnen manifesteren wat we willen. Of dat je lukt heeft te maken met je gedachtes, overtuigingen en angsten. 

Manifesteren is dan ook iets wat we de hele dag door doen. We zetten ook continue intenties, alleen doen we dit onbewust. De allergrootste winst ligt hem dus in hoe je het manifesteren van onbewust niveau in kan zetten op bewust niveau.

Het is de kunst om je intentie voor de toekomst te zetten, je aandacht in het heden te houden en je gedachtes te leiden naar het heden. In het heden doen alle kansen en mogelijkheden zich aan die je manifestatie uit kunnen laten komen. Dat gebeurt vaak op een manier die je totaal niet verwacht. Het gebeurt altijd, je moet het alleen kunnen zien.

Veel ondernemers die ik spreek, willen leren manifesteren met de wet van aantrekking.  De wet van aantrekking is naar mijn inziens helaas volledig uit zijn context gehaald. Als je kijkt naar hoe de wetten 5000 jaar geleden zijn genoteerd, zal je zien dat de wet van aantrekking hier niet in voorkomt. Oftewel hij bestaat niet, wat naar mijn inziens het dichtste bij de wet van aantrekking komt is de wet van oorzaak en gevolg. Er is meer voor nodig om iets te manifesteren dan positief denken en “dingen uitzenden” het is wel een goed begin uiteraard en je kunt er zeker resultaten mee boeken. Echter heb je alle wetten nodig om te manifesteren en niet 1.

Als we naar de quantum fysica kijken zegt deze heel duidelijk dat er alleen maar bewustzijn is en dat alles zich in ons afspeelt. Het is een one-way street en daarom is het onmogelijk om iets aan te trekken. De wet van creatie is de wet die alle wetten omvat. Als je je verdiept in de universele wetten, natuurwetten en spirituele wetten zul je zien dat er veel overlap is en tegelijkertijd veel verschillende termen.

Maar uiteindelijk komt het op 1 wet neer en dat is de wet van creatie. In deze wet wordt het manifestatieproces heel duidelijk uitgelegd. Je zet een intentie, je laat het los, je gaat over tot actie je zoekt de kansen in het heden en je manifesteert.

Als je goed weet wat je echt wilt kun je daarvoor intenties gaan zetten. Intenties zijn enorm krachtig. Lynne McTaggert beschrijft in haar boek het intentie experiment haar wetenschappelijk onderzoek naar intenties, de kracht hiervan is weergaloos. Als we krachtige intenties zetten kunnen we heel veel bereiken. Een positieve intentie is eigenlijk het tegenovergestelde van een conditionering. We weten allemaal hoe sterk conditioneringen zijn, maar Lynne laat in haar onderzoek zien dat intenties nog veel sterker zijn.

Ik was iemand geworden die ik niet wilde zijn
Op 1 augustus 2009 keek ik in de spiegel. Ik had net mijn haar weer bruin geverfd, mijn toenmalige vriendje vond blond zo leuk maar ik wilde bruin. Ik keek in de spiegel, dacht eraan en ik dacht ook aan alle keren dat hij tegen mij had gelogen, mij had vernederd en mij pisnijdig had gemaakt. Ik keek in de spiegel en wist ineens dat ik door die relatie iemand was geworden die ik niet wilde zijn. Ik was boos, teleurgesteld, alleen en voelde mij steeds donkerder worden.  Dat was ik niet. Ik besefte me op dat moment dat ik op de verkeerde mannen viel, mezelf daarmee aan het vernietigen was en ik snapte ook direct waarom. 

Ik was er klaar mee, ik besloot meteen op die avond, terwijl ik in de spiegel keek, met de relatie te stoppen en op een ander type man te gaan vallen.

Dat moment in de spiegel, waarin ik echt naar mezelf keek, heeft mijn leven verandert. Het bijzondere is dat ik diezelfde avond Richard (mijn huidige man) tegen kwam en de vonk sloeg direct over. Ik was voor het eerst in mijn leven verliefd. Over manifesteren gesproken… 

Richard heeft ook bij mij op school gezeten en hij woonde bij mijn vader om de hoek. Als ik hem eerder had ontmoet had er niks gebeurt omdat ik nog steeds dacht en handelde vanuit een oude conditionering. Omdat ik mezelf bewust werd van de conditioneringen, ermee afrekende en de intentie had om mezelf open te stellen voor een ander, kon ik het ook daadwerkelijk manifesteren. 

Dankjewel Rich voor de ruimte die je mij elke dag geeft om mijn kracht en potentie te gebruiken. Dankjewel voor je liefde en voor je steun en dat je altijd 100% in mij gelooft. En dankjewel ex-vriendje want zonder jou had ik niet kunnen groeien en had ik nooit Richard ontmoet.

Ook interessant

De universele wet van het afstand nemen in je bedrijf

De universele wet van het afstand nemen in je bedrijf

In afstand nemen ligt de wijsheid van de onzekerheid besloten…. Door de wijsheid van de onzekerheid raken we vrij van ons verleden, van het bekende, van de gevangenis van de conditionering. En in onze bereidheid in het onbekende, het veld van alle mogelijkheden, te...

De universele wet van het geven in je bedrijf

Deze wet wordt ook wel de wet van het geven en ontvangen genoemd. Waar het in de basis om draait is gebalanceerde circulatie. Als we kijken naar de natuurwetten wordt dit ook wel de wet van het middelpunt genoemd. Alles draait van zijn middelpunt af of het draait...

De universele wet van dharma in je bedrijf

Deze wet zegt, dat wanneer we in Dharma zijn, we precies doen wat we zouden moeten doen en daarmee onbegrensde overvloed voor onszelf en voor anderen kunnen creëren.  Als alles perfect was zou je nooit kunnen leren en nooit kunnen groeien. Ik geloof dat we hier om 2...