fbpx

Sta jij afgesteld op armoede? Waarom jij tekort aantrekt en hoe je dit kunt doorbreken

Hoe komt het dat je iedere keer net genoeg geld hebt om het einde van de maand te halen? Hoe komt het toch dat jij precies net genoeg geld hebt om één keer per jaar op vakantie te gaan? Of om één keer uit eten te gaan. Of misschien kun je dat zelfs wel helemaal niet. Hoe zit dit toch?
Om maar met de deur in huis te vallen: Ik geloof dat wij zijn afgestemd op armoede. En daarmee bedoel ik dat wij zowel mentaal als energetisch ingesteld zijn op tekort. En hiermee trekken wij dit jammer genoeg ook in ons dagelijks leven aan. En hoe super zonde is dit!
Ik wil je uitnodigen om je open mind aan te spreken en je niet beledigd te voelen. Alles wat ik je ga vertellen, is omdat ik je meer gun. Omdat ik weet dat er meer mogelijk is. Omdat ik weet dat als jij een andere mindset hebt de wereld er zoveel mooier uit gaat zien.

Zullen we een deal maken? Voordat je deze blog verder leest, schrijf je met koeienletters op je spiegel: IK VERDIEN OVERVLOED! Lippenstift of stiften, het maakt allemaal niet uit. Doe het maar!

Gedaan? Lees dan gauw verder hoe jij dit ook echt kunt gaan voelen.

Overvloed is jouw geboorterecht

Overvloed is jouw geboorterecht! Het mag je misschien wat raar in je oren klinken, maar er is simpelweg geen enkele universele wet die zegt dat als je geboren wordt je in armoede of schaarste moet leven. Er zijn wel heel veel systemen in ons gaande die ervoor zorgen dat we geen overvloed manifesteren, maar dat vertel ik je hierna. Waar het om gaat, is dat overvloed jou goed recht is. Je mag dat lekkere gevoel van ‘er is meer dan genoeg’ in alle aspecten ervaren. Je mag genieten van luxe, van comfort, van vrijheid en van wat je ook maar wilt. Je hoeft er niet voor te vechten. Je mag gewoon zijn en ontvangen. Punt.

De invloed van collectieve denkpatronen

En ja, dan komt er natuurlijk toch weer een maar. En vaak liggen die ‘maren’ helemaal niet in onszelf, maar in collectieve denkpatronen. In conditioneringen. En ik kan hier zoveel voorbeelden van geven. Zo wordt ons overal geleerd om te kiezen voor de zekerheid van een baan, of je die nu wel of niet leuk vindt. Er wordt ons geleerd om direct na school een opleiding te doen. Je moet tenslotte gauw aan het werk, want je hebt inkomsten nodig. Voel je de angst en de druk die er op zit? En daarnaast denkt het collectief vaak onbewust slecht over geld. Dat het slecht is om veel geld te vragen voor je diensten. Dat het zelfs al slecht is om veel geld te willen hebben. Maar het paradoxale is wel dat iedereen geld wil. Maar dan moet je er wel voor vechten en er hard voor werken.

Tekort is overal

Misschien zit jij nu wel in een baan die jij niet leuk vindt. Misschien werk je nu wel met een doelgroep die niet meer goed voelt. Misschien heb je moeite met de prijzen die je nu vraagt of met het aanbod wat je nu de wereld in slingert. Misschien zou je een event willen geven, of een workshop. Of misschien nog wat anders. En wat weerhoud je hiervan? Wat weerhoud je om datgene te doen wat zo in lijn ligt met jou en je ziel? Het grootste antwoord op deze vraag is tekort: Het denken dat er niet genoeg is. Denken dat het misgaat. Denken dat jij niet genoeg geeft. Denken dat niemand op je zit te wachten. En weet je, hiermee ben je afgestemd op tekort. Armoede en tekort gaan niet alleen over geld. Het gaat ook over een beperkte manier van denken. Het is armoedig om te denken dat, als jij voor iets nieuws kiest, het misgaat of jij niet genoeg bent. Daar zit totaal geen overvloed in. Terwijl alles wat jij wenst er in potentie al is.

Je binnenwereld observeren

Gun jezelf een andere frequentie en ga observeren wat er in jou afspeelt. Hoe denk jij over overvloed en geld? Hoe denk jij over hoge prijzen? Welke oordelen heb jij onbewust over rijke mensen? Hoe denk jij over nieuwe mogelijkheden en kansen? Pak simpelweg pen en papier en begin te schrijven wat er in je opkomt. Wees eerlijk naar jezelf. Welke patronen zie je? Welke gedachten komen hierbij uit je hart en zijn echt van jezelf? En welke patronen komen uit het collectief? Doe dit allemaal zonder oordeel of zelfafwijzing. Alles is goed, het gaat alleen om bewustwording. Want laat jij nieuw licht schijnen op bepaalde patronen, dan kun je die gaan doorbreken. Zo kun je naar het volgende level in je baan of business groeien.

Je eigen script schrijven

Misschien klinkt het als een totale utopie voor je. Maar het is mogelijk om collectieve en persoonlijke conditioneringen te laten zijn voor wat ze zijn en jouw eigen realiteit te creëren. Wat betekenen geld en rijkdom voor jou? Hoe ziet voor jou een comfortabel leven eruit ? Hoe zie jij jouw mooiste leven voor je? Ga dit uitwerken voor jezelf. Want weet dat jij een nieuw script kunt schrijven als het gaat om overvloed, geld en rijkdom. Eentje die gebaseerd is op je gevoel en je innerlijk weten. Eentje die uit je hart komt. Hoe zonde is het om als een radiootje afgestemd te blijven op armoede en tekort, terwijl er genoeg is. Terwijl er zelfs overvloed is. Neem de tijd om die grote vragen uit te werken. Dit zijn de million dollar vragen die je zoveel in je leven en business kunnen opleveren.

Connecten met wat er al is

En ja, misschien is het wel een hele grote shift voor je om direct totaal in overvloed te kunnen denken en te voelen. Maar je kunt kleine stapjes nemen. Je zou bijvoorbeeld kunnen denken: ik sta open voor de mogelijkheid dat er mensen voor mijn workshop willen betalen. Op die manier stel je jezelf open voor de mogelijkheid dat het mogelijk is. Neem simpelweg dit besluit. Op die manier verbind je je met datgene wat er al is. Want alles wat jij wenst, droomt of wilt, bestaat al. Jouw nieuwe klanten zijn er al. Alles is er al. Wij hoeven daar alleen maar mee te connecten. Te zorgen dat alles daarmee in resonantie is. Hoe mooi is het om vanuit je eigen hart en zielsmissie die frequentie te maken waarmee jij kansen, liefde, geluk, geld en overvloed manifesteert. Sta jezelf toe om die rijkdom te kennen. Om de joy van passie, creativiteit en comfort te ervaren.

Lieve lezer, collectieve conditioneringen kunnen sterk zijn en jou totaal belemmeren om keuzes te maken die in lijn zijn met je hart. Maar hé, jij bent een powervrouw! Kies je eigen weg en schrijf je eigen script. Sta open voor alles wat er mogelijk is in het leven. En gun jezelf meer. Gun jezelf liefde, geluk en succes. You deserve it!

Liefs,
Kelly

P.S. Hoe ziet je spiegel er nu uit? Ik zou het leuk vinden als je er een foto van maakt en mij erin tagt @k.e.l.l.y.s.m.i.t