Brandstapelangst & uitkomen voor je spiritualiteit. Een collectieve angst waar heel veel ondernemers last van hebben, inclusief ikzelf.

Wat bedoel ik met brandstapelangst?

Ik bedoel daarmee dat heel veel van ons op een bepaald punt komen te zitten waarin spiritualiteit zo belangrijk is dat je er niet meer onderuit kan. Tegelijkertijd is er daar die angst dat wanneer je je daarover gaat uitspreken dat anderen je wellicht wel zweverig gaan vinden. Je bent bang voor afwijzing. Laten we voor nu even stil blijven staan bij het feit dat op het moment dat we dat naar buiten willen gaan brengen dat we dan bang zijn dat andere ons zweverig vinden. Wie zou dat dan vinden? Wat vind jij zelf überhaupt van die mensen? Heb je daar een connectie mee? Dit soort dingen zijn heel belangrijk om jezelf af te vragen.

Het is helemaal oké.

Eigenlijk is dat wel logisch dat je volgers verliest wanneer ze je niet begrijpen, want jij begrijpt de rationele mensen ook niet. Als jij iemand volgt die alleen maar op het rationele zit, waar jij niet mee resoneert, dan komt er waarschijnlijk ook een moment dat je afhaakt. Dat is helemaal oké, de juiste mensen voor jou haken namelijk vanzelf aan.

Dit kan wel heel erg beïnvloed worden wanneer je in je content dingen gaat inbouwen omdat je bang ben dat mensen je te zweverig vinden. Want wat je eigenlijk op dat moment doet is dat je inlevert op je eigen authenticiteit. Daarmee verlies je eigenlijk ook de zuiverheid in je berichten, dat voelen mensen.

Het is maar een angst, het is niet de realiteit.

Ik denk dat het ook heel veel te maken heeft met hoeveel toestemming jij jezelf geeft om echt jezelf te zijn. Wat is nou het ergste wat er kan gebeuren? Ik zal daar een persoonlijk voorbeeld van geven: het eerste event dat ik gaf was vooral gericht op mindset, business, marketing en strategie. Een jaar daarna gaf ik weer een event en toen bedacht ik me dat het leuk was om een aantal mensen te bellen die er dat jaar ervoor ook bij waren en persoonlijk uit te nodigen voor het event. Dus ik bellen en toen sprak ik een dame en zij zei “ik stop je nu meteen, want ik wil helemaal niet naar een event van jou komen. Ik kan jou gewoon niet meer volgen. Eerst ging het over marketing en strategie, dat waren heel veel praktische tips. Daar kon ik echt wat mee, maar jij bent zo die spirituele weg op gegaan en ik heb gewoon niks met dat zweverige”. Eventjes deed dat natuurlijk wel zeer, maar uiteindelijk heeft dat niks uitgemaakt en heb ik gewoon tickets verkocht.

Laat je hierdoor niet uit het veld slaan! Er zijn zoveel mensen waarmee je wél resoneert.

Ook interessant

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.