fbpx

Over Mij

Mijn verhaal & missie

Na jaren in loondienst te hebben gezeten, besloot ik na een burn-out en een intensief coachtraject dat ik een eigen bedrijf wilde. Ik wilde mensen laten zien dat ze niet hoeven te lijden en dat je de regisseur van je eigen leven bent. Zoals ik zelf ook had geleerd tijdens mijn traject. Want voor het eerst in mijn leven, had ik echt het gevoel dat ik aan het leven was en niet aan het overleven. Dat cadeau wilde ik de wereld ook geven.

Na vijf maanden ondernemen als coach kon ik mijn baan in loondienst al opzeggen. Na tien maanden had ik mijn investeringen eruit gehaald en begon ik winst te draaien. Ik deed alles op gevoel, maar ik was me daar toen nog niet bewust van. Het leek alsof iedereen precies wist wat ze deden en waarom ze dat deden, behalve ik.

Ik had geen vertrouwen in mijn eigen manier, ondanks dat ik het hartstikke goed deed.

Ondanks mijn succes was ik continu aan het zoeken naar mijn eigen manier van ondernemen. Als ik succes had, dan dacht ik dat het toeval of geluk was. Dat kwam doordat mij was aangeleerd om analytisch te denken: alles wat je vindt, moet je kunnen onderbouwen. En omdat ik het succes van mijn onderneming niet kon onderbouwen, had ik niet het vertrouwen dat succes zich weer zou herhalen.

Ik had geen structuur en duidelijke strategie, terwijl iedereen om me heen riep dat dat onmisbaar is om succesvol te kunnen ondernemen. Daarom dacht ik vaak dat ik het niet goed deed.

Mijn business liep goed en alles stroomde, maar ik was heel erg moe. Ik had heel veel klanten en werkte toentertijd in mijn coachingstrajecten alleen maar 1-op-1. Ik moest dus op een andere manier gaan ondernemen, anders zou ik eraan onderdoor gaan. Ik keek naar andere grote ondernemers, die zeiden dat ik een ideale klant moest hebben, een funnel moest maken, webinars en challenges moest geven, enzovoorts. Ik probeerde bewezen strategieën en kaders. Ik deed alles volgens de regels.

En dat zorgde ervoor dat ik mezelf twee maanden later volledig kwijtraakte.

Ondanks het succes van mijn nieuwe programma vond ik het niet leuk om te doen. Ik voelde mij totaal niet uitgedaagd en nog erger: het gaf geen voldoening. In plaats van rust voelde ik alleen maar onrust. Ik had geen inspiratie meer voor het maken van content en goede ideeën bleven weg, terwijl het daarvoor altijd stroomde. Ik verkrampte helemaal.

Ik kon mezelf gewoon niet meer kwijt in mijn bedrijf.

Het ondernemen begon meer en meer een strijd te worden. Totdat de onzekerheid, twijfel en onrust tot een hoogtepunt kwam. Ik raakte uitgeput en gaf de strijd op. Ik besloot twee weken vakantie te nemen en helemaal niks te doen.

Tijdens die stilte ontdekte ik mijn eigen manier van ondernemen.

Ik ontdekte wat werkte voor mij. En wat eigenlijk al lang in mij zat. Door mijn intuïtie te volgen krijg ik duidelijke ingevingen en voel ik mij aangetrokken tot dingen die mij later succes opleverden. Als het niet goed voelt, kan ik het niet. En wanneer ik mijn hart en de fun volg, volgt succes als vanzelf.

Ik gedij niet onder moeten, onder strategieën, kaders en regels.

Ik ben een creatief persoon, doe de dingen graag op mijn manier en ik wil mezelf zijn. Als persoon én als coach voor mijn klanten. Dus vanaf dat moment liet ik alle kaders los. Alle regels die je leren hoe je succesvol moet zijn. En toen gebeurden er pas echt grootse dingen.

Mijn missie is om jou jouw eigen, unieke manier van ondernemen te helpen laten ontdekken. Door te voelen. Door te creëren en te manifesteren. Door te ondernemen vanuit flow en afstemming. Door te ownen wie jij bent, en welke prachtige talenten en skills jij hebt. Want dan gaan er pas écht grootse dingen gebeuren.

Alles zit namelijk al in jou. Zoals ook alles al in mij zat.