Winne zonder strijd is een liedje van rapper Winne.

Ik ken het liedje al heel lang, mijn man liet het voor de eerste keer aan mij horen. Ik denk dat het een album is van 12 jaar geleden, het is zo ontzettend goed. Het album heet ook ‘Winne zonder strijd’ en daar wil ik het graag met jullie over hebben.

Winnen zonder strijd, voel je wat ik bedoel?

Ik vind het geniaal. Hij zegt in dat liedje:

Geef me licht, laat me op ze schijnen
Het is mijn plicht laat me voor ze rijmen
Ogen dicht, ik kan mensen leiden
Op gevoel leer je Winne zonder te strijden
Geef me licht, laat me op ze schijnen
Het is mijn plicht laat me voor ze rijmen
Ogen dicht
Op gevoel

Ik vind dat zo ontzettend mooi. Ik voel me echt een lichtwerker. Misschien vind je die term wat zweverig, maar ik zie lichtwerkers als mensen die hier komen om het bewustzijn te vergroten. Om mensen te herinneren aan wie ze daadwerkelijk zijn.

Dat kun je doen als coach, maar je kunt dat ook zeker doen als rapper. Daar heb je niet per se deze vorm voor nodig, dat weet ik 100% zeker.

Ik wil graag nog een stukje met je delen uit zijn liedje:

De hele wereld maakt me astmatisch
Teveel denken met mijn je brengt me stagnatie
Vraag om Gods gratie
Help me, 112 bel het
Zeg die mannen ik heb lucht nodig, nee
Laat me niet stikken ik heb lucht nodig
En een weg uit deze wereld van paniek ik heb een brug nodig
Bouw met me, sjouw met me
Want het is donker bij de dichter
Vele handen maken werk lichter
Die vele handen maken werk, is het
Toch hoop voor hun, die keer op keer hun kansen missen?
Een weg uit deze maatschappij
Want ze fokken ons als konijnen maar ben verre van een batterij
Vrij als een slaaf weggelopen, word niet behandeld als een dier
Op de link
Het is tijd dat we krijgen wat we verdienen

Deze man is gewoon hartstikke wakker.

Winne laat in zijn teksten heel duidelijk zien dat hij voor zichzelf de verlosser is, dat hij zijn eigen weg loopt. Deze man is gewoon hartstikke wakker. Ik denk dat het heel belangrijk is dat dit soort teksten verspreid worden. Dat het ons een ander perspectief laat zien van het leven en de manier waarop we leven.

Ik denk dat je best wel een beetje een rebel mag zijn.

Ik denk dat als je wilt winnen als ondernemer (of kunstenaar, rapper etc.) dat je een dikke vinger mag opsteken naar de regels. Dat je dingen vooral niet moet doen zoals het volgens “het boekje” zou moeten. Ik denk dat je best wel een beetje een rebel mag zijn.

Ik voel me mijn hele leven al anders.

Ik heb nooit in een soort van groepje gepast, ik voelde me altijd het buitenbeentje. Dat maakte dat ik me heel vaak alleen voelde en dat ik dacht: waarom denkt er nou niemand zoals ik? Wat is er mis met mij?

Maar aan het einde van de dag ben ik er zo f*cking dankbaar voor omdat het me een enorme voorsprong heeft gegeven in het ondernemen.

Ik ga zo graag naar links waar iedereen naar rechts gaat. Ik geloof dat mijn succes daaraan te danken is, samen met de wil om mijn angsten te doorbreken en om gewoon te doen!

In mijn nieuwe podcast leg ik je uit hoe jij kunt winnen zonder strijd. Zonder regels in het ondernemen, maar wel met heel veel lef.

Klik hier om de podcast te luisteren.

Ook interessant

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.