Enige tijd geleden was ik in gesprek met mijn klant Mariska. Mariska boekt mega mooie resultaten in haar bedrijf en werkt daarnaast ook in loondienst. Ze werkt in loondienst omdat ze het simpelweg gewoon heel erg naar haar zin heeft. Ze kan tijdens haar functie in loondienst zichzelf zijn, maar ook in haar praktijk. Dat is waar ze wil zijn, bij zichzelf.

Mariska is totaal niet bezig met omzet

Mariska is totaal niet bezig met omzet, maar ze behaalt die wel en doet daarvan heel veel leuke dingen. Hoe gaat ze te werk? Hieronder deel ik een aantal punten die naar voren kwamen tijdens ons gesprek, zeker interessant voor als je nog in loondienst werkt en daar eigenlijk helemaal niet weg wil.

Zorg ervoor dat je echt met je cliënten bezig bent

Allereerst zorgt ze ervoor dat ze echt met haar cliënten bezig is. Probeer vooral in het moment te springen. Kijk wat jouw klant op dat moment écht nodig heeft en ga daarmee aan de slag. Stel vragen, laat je intuïtie goed meespelen.

Doe wat goed voelt

Voer open en eerlijke gesprekken. Om een voorbeeld te noemen: wanneer Mariska bij een basisschool komt vraag ze gericht wat ze voor de school kan betekenen. Wat kan ze voor de kinderen doen, maar ook voor de leerkrachten en het team van de basisschool? Hier is ze dus wederom niet bezig met geld, maar bezig met wat ze kan bieden. Doe wat goed voelt. Vertrouw op jezelf en jouw bedrijf.

Heb je moeite met jouw ideeën visueel maken? Start het creatieproces door hulp te vragen aan iemand die dit wél goed kan, bundel jullie krachten.
Ga aan de slag met video’s! Waarom zou je jezelf dwingen om te gaan schrijven, als je altijd een betere spreker zult zijn dan een schrijver?

Om af te sluiten.

Het is vooral belangrijk dat je doet wat bij je past. Als je iets doet wat je niet leukt vindt, dan word je daar natuurlijk niet blij van. Als je doet waar je blij van wordt, dan doe je altijd waar je goed in bent.

Wil je meer horen? Je kunt het interview met Mariska terugluisteren via deze link.

Ook interessant

Intuïtie en ondernemen

Intuïtie en ondernemen

Ik heb besloten dat ik de masterclasses van dinsdag en donderdag afzeg. Omdat ik het niet voel. Ik werk vanuit gevoel en soms betekent dat des te meer om dingen niet te doen. Dit stuurde ik de afgelopen week naar de 106 inschrijvingen voor mijn masterclass. Ik voel al...