fbpx

Een workshop zonder presentatie – 4 tips om te presenteren op jouw manier

Voor een goede workshop, webinar of presentatie is een goede voorbereiding essentieel. Je maakt een prachtige gelikte powerpoint en je bedenkt uitgebreid wat je wil zeggen. Tenminste. Zo is het ons geleerd. Maar wat als dit helemaal niet bij jou past? Wat als jij méér wil? In dit blog leg ik uit hoe het ook anders kan.

1. Word je bewust van jouw conditionering rondom presenteren

Als eerste is het belangrijk om je bewust te worden van je eigen conditioneringen. Wat heb jij vroeger op school geleerd over presentaties en workshops? Wat leerde jij over voorbereidingen? Welke signalen worden er op je werk of in je omgeving gegeven als jij live gaat? Alles wat jij geleerd hebt, is niet perse fout. Maar word je bewust van het feit dat dit maar één manier is om tegen dingen aan te kijken. En er is zoveel meer 😉

2. Faciliteer dat jij op je best bent

Prachtige powerpoints, gelikte presentaties, ik heb het allemaal gedaan. En nee, deze workshops waren zeker niet slecht. Maar het was niet hoe ik het wilde. En ik was ook niet op mijn best. Ik wil tijdens een workshop, live of webinar namelijk de energie van de mensen voelen. Ik wil kijken wat er zich spontaan aandient en wat er op dat moment nodig is. Ik houd van de groepsenergie en van de magie van het moment. Een presentatie of een vastomlijnd plan leidt mij daar alleen maar vanaf. Dus faciliteer ik hoe ik zelf op mijn best ben. Bedenk daarom wat het beste werkt voor jou. Onder welke omstandigheden kom jij het beste uit de verf?

“Zit je in een goede energie en ben je afgestemd op de juiste frequentie, dan hoef je erna alleen nog maar mee te gaan met de flow.”
3. Kom in de frequentie van de energie die jij wilt neerzetten

Standaard voorbereidingen werken niet voor mij. Maar dat wil niet zeggen dat ik mij niet voorbereid op een workshop of presentatie. Voor mij draait alles om in de frequentie te komen van de energie en boodschap die ik wil meegeven. En hoe ik dat doe? Ik ga fietsen in de polder, ik ga schrijven, mediteren en affirmeren. Kortom, ik zorg dat mijn hoofd leeg is en dat ik volledig ingetuned ben op mijn zielsmissie. Zit ik in een goede energie en ben ik afgestemd op de juiste frequentie, dan hoef ik erna alleen nog maar mee te gaan met de flow. Mensen voelen je energie. Wat je zegt, is eigenlijk minder belangrijk. Dus zorg dat je in een goede vibe zit. Stem je volledig af op de frequentie die jij voor je workshop of presentatie wilt en laat je verrassen door de magic die zo ontstaat!

4. Activeer je inner powervrouw

Had je mij 4 jaar geleden verteld dat ik ooit op zo’n manier zou presenteren, dan had ik je waarschijnlijk vierkant uitgelachen. Alles is bij mij begonnen door mijn inner power vrouw weer te activeren. En weet je, ik ben helemaal niet zo bijzonder. Wat ik kan, kan jij ook! We zijn alleen vergeten wie we werkelijk zijn. We zijn zo in ons ego gaan geloven. In de illusies en de gedachten die het produceert. Terwijl als we ruimte geven aan onze essentie, en dan bedoel ik onze innerlijke powervrouw, dan wordt er zoveel voor je mogelijk! Zeker als je een workshop, presentatie of live gaat geven. Dus activeer je innerlijke powervrouw. In mijn boek Project Powervrouw lees je hoe je dit stapje voor stapje kunt gaan doen.

En? Weet jij al hoe jij je eerstvolgende workshop gaat vormgeven en gaat voorbereiden? Laat het me weten in een reactie hieronder. Vind ik leuk 😉